Rekonstrukce LDN v Jeseníku zlepší péči o pacienty a seniory

19. 8. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlepšit péči o seniory a dlouhodobě nemocné má rozsáhlá rekonstrukce specializovaného oddělení nemocnice v Jeseníku, která bude stát více než 20 milionů korun. Opraveno bude zázemí i vybavení léčebny dlouhodobě nemocných a její oddělení se zároveň zvětší, sdělil ČTK ředitel Jesenické nemocnice Vítězslav Vavroušek.


Dělníci už podle Vavrouška v oddělení LDN postavili 14 nových pokojů a nyní se pustili do rekonstrukce ostatních prostor léčebny a výtahů. V léčebně zároveň instalují nové vybavení. Projekt počítá také s vybudováním zázemí pro rehabilitaci, pokojů pro pacienty v konečném stádiu života či zázemí pro obézní pacienty.

Rekonstruována bude i společenská místnost LDN. Díky přestavbě bude plocha tohoto oddělení Jesenické nemocnice rozšířena o více než 350 metrů čtverečních.

„Hlavním cílem této investice je zajištění kvalitní péče o dlouhodobě nemocné a o seniory v regionu Jesenicka. To pro nás znamená zejména zlepšení bezpečí a soukromí klientů hospitalizovaných v léčebně dlouhodobě nemocných, zajištění materiálně technického zázemí pro rozvoj poskytovaných zdravotnických služeb a také zvýšení kvality služeb,“ uvedl Vavroušek.

Jesenická nemocnice zajišťuje péči ve spádové oblasti horského regionu s více než 40.000 obyvateli. Zdravotnické zařízení poskytuje lůžkovou i ambulantní péči v základních oborech. Na začátku letošního roku se majitelem Jesenické nemocnice stala skupina Agel, která v Olomouckém kraji provozuje nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?