Rekonstruovaná nymburská interna se vrací na původní místo

4. 4. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Rozsáhlá rekonstrukce pavilonů B, C a D nymburské nemocnice od dubna umožnila návrat ambulancí interního oddělení do původního místa. Pacienti je tak nyní najdou opět v pavilonu C, kam se vracejí z provizorních prostor v pavilonu E. Pro ten nemocnice využití hledá.


Jediným investorem modernizace interny je město Nymburk, náklady na ni včetně nového přístrojového vybavení doposud činily 15,2 milionu korun.

Rekonstrukce interního oddělení bude pokračovat až do konce května a celkem bude stát přibližně 24 milionů korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí Nemocnice Nymburk Pavlína Stránská.

„Interna má k dispozici tři ambulance, dvě sloužící k vyšetření a jednu infuzní. Ve středu 30. března jsme získali dílčí kolaudační souhlas a hned následující den jsme se dali do stěhování ambulancí z pavilonu E. Již od dnešního dne, 1. dubna, jsou pacientům k dispozici všechny tři nové ambulance v pavilonu C,“ řekl Michal Breda, technicko-provozní náměstek nemocnice.

Podle primáře interny Václava Hulínského jde o další významný krok k dokončení rekonstrukce oddělení, po níž se interna změní v ucelený prostor dobře dostupný jak pro pacienty, tak i lékaře a další zdravotnický personál. „Nyní zde máme k dispozici novou přístrojovou techniku, která nám umožní postarat se o pacientovy vitální funkce přímo v ambulanci,“ uvedl Hulínský.

Interna zatím disponuje 24 standardními lůžky, v přízemí je umístěno jedenáct lůžek pro mužské pacienty, o patro výše pak třináct pro ženy. Součástí pavilonu D je také sedm lůžek interní jednotky intenzivní péče.

Rekonstrukce, v jejímž závěru bude mít renovovaná interna 60 standardních lůžek, vyjde na zhruba 24 milionů korun. Nemocnice nyní hledá využití pro budovu E, která po dobu modernizace sloužila právě pacientům interny a dříve zde bylo umístěno dětské oddělení. Podle ředitelky nemocnice Aleny Havelkové jsou zadány studie, které bude ještě vedení nemocnice posuzovat s primariátem.

Nemocnice v Nymburku kromě interny zahrnuje gynekologicko-porodní oddělení a chirurgii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?