Roche uzavřel dohodu s biotechnologickým Maxygenem za 230 mil. USD

23. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Švýcarský farmaceutický koncern Roche Holding AG uzavřel dohodu s americkou biotechnologickou firmou Maxygen Inc. o výzkumu pro léčbu hepatitidy za 230 milionů dolarů. Spolupráce se bude nejdřívě týkat hepatitidy B a C...


CURYCH - Švýcarský farmaceutický koncern Roche Holding AG uzavřel dohodu s americkou biotechnologickou firmou Maxygen Inc o výzkumu pro léčbu hepatitidy za 230 milionů dolarů. Roche to uvedl ve své včerejší zprávě. Jde o další z aliancí mezi švýcarským gigantem a menšími biotechnologickými firmami.

Dohodou se švýcarské firmě otevírá přístup k příští generaci produktů Maxygenu. Roche si tak posílí pozici na rostoucím trhu preparátů proti hepatitidě. Prvotní zaměření spolupráce se bude věnovat hepatitidě typů B a C.

Maxygen získá první platbu a prostředky na výzkum a vývoj na první dva roky společného projektu. Celková platba by tak mohla překročit 230 milionů dolarů plus licenční poplatky.

Léčba hepatitidy je klíčovou součástí strategie skupiny Roche. Loni například uvedla na trh nový preparát Pegasys na léčení nemoci typu C. Na hepatitidu typu B prodává Roche preparát Roferon-A. Prostřednictvím spolupráce s Maxygenem se chce Roche udržet na přední pozici v léčbě této nemoci, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?