Rodina nemocné ženy si chce stěžovat na nemocnici Šumperk

15. 6. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Se stížností se na šumperskou nemocnici hodlají obrátit dcery důchodkyně Magdaleny Sládkové z Oskavy. Tvrdí, že jejich matce zdravotníci neposkytli patřičnou péči. Šumperská nemocnice pochybení odmítá, píše dnes Olomoucký deník...


„Maminka ležela na interním oddělení v šumperské nemocnici. Navštívili jsme ji po dvou dnech, aniž bychom cokoli zlého tušili. Byli jsme ale v šoku! Matka měla skoro čtyřicetistupňovou horečku, prádlo i polštář byly úplně propocené,“ řekla deníku dcera pacientky Marta Valentová.

Rodina se proto raději rozhodla zasáhnout. Maminku, která byla sotva při vědomí, převezli půjčeným autem do nemocnice ve Šternberku. Na sanitku totiž neměli nárok. Ve šternberské nemocnici záhy lékaři stanovili nečekanou diagnózu - klíšťová encefalitida.

Pacientku ihned převezli na infekční oddělení prostějovské nemocnice, kde se nyní zotavuje. „Magdalena Sládková byla převezena k nám, protože naše infekční oddělení je spádové pro celý Olomoucký kraj,“ potvrdil ředitel prostějovské nemocnice Ivo Vlach. Stav pacientky je nyní stabilizovaný.

Vedení šumperské nemocnice se chce s rodinou Magdaleny Sládkové setkat, pochybení lékařů nebo kohokoli z personálu však rezolutně popírá. „Jedná se o poměrně složitý případ a příbuzným bychom rádi postup lékařů vysvětlili,“ uvedla mluvčí šumperské nemocnice Simona Součková.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?