Roman Koudele skončil v čele trutnovské nemocnice

3. 3. 2017 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje odvolal k 1. březnu předsedu představenstva trutnovské nemocnice Romana Koudeleho.


Důvodem odvolání bylo dlouhodobé neřešení napětí a interpersonálních rozporů v nemocnici, řekl dnes novinářům náměstek hradeckého hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09). Vedením nemocnice je pověřený člen představenstva Martin Šimák.

„Museli jsme přistoupit ke kroku, ze kterého radost nemám, nemám pocit, že bychom ho měli dělat velmi často, ale v tuto chvíli byl podle mého nejhlubšího přesvědčení nutný,“ řekl Cabicar. Dodal, že předpokládal, že v některých věcech bude vedení trutnovské nemocnice aktivnější a že se mu podaří celkový tým stmelit, což se nestalo. Konkrétní důvody však Cabicar ani předseda Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Miroslav Procházka ani na opakované dotazy neuvedli.

Procházka dnes novinářům řekl, že holding v nejbližší době vyhlásí výběrové řízení na nového člena představenstva trutnovské nemocnice s předpokladem výkonu funkce předsedy. „Předpokládáme, že bychom do konce března realizovali vlastní výběrové řízení s předpokládaným nástupem 1. května či dle dohody,“ řekl Procházka. Dodal, že z funkce bude odvolaná také hlavní sestra trutnovské nemocnice.

Koudele stál v čele trutnovské nemocnice od února 2014, předtím byl ředitelem státních lázní v Janských Lázních, z této funkce ho však odvolalo ministerstvo zdravotnictví kvůli zhoršování ekonomické situace lázní. O odvolání Koudeleho z funkce předsedy představenstva se mluvilo už loni v dubnu, kdy to navrhl tehdejší předseda Dozorčí rady Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Pavel Trpák (ČSSD). Zástupci koalice tvořené ČSSD a KSČM ale jeho odvolání na společném jednání nepodpořili s tím, že neshledali žádná pochybení ředitele Koudeleho v čele trutnovské nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?