Roman Koudele zůstane v čele nemocnice Trutnov, rozhodla koalice

20. 4. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Oblastní nemocnici v Trutnově povede nadále současný ředitel Roman Koudele. Jeho odvolání navrhl předseda Dozorčí rady Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Pavel Trpák (ČSSD). Zástupci koalice tvořené ČSSD a KSČM ale jeho odvolání na společném jednání nepodpořili.


Novinářům to řekl hejtman hradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD).

„Koalice projednala situaci v nemocnici Trutnov a zástupci obou koaličních klubů se shodli na tom, že nejsou důvody pro změny ve vedení nemocnice,“ řekl Franc. Koalice podle něj neshledala žádná pochybení ředitele Koudeleho v čele trutnovské nemocnice.

Trpák dříve uvedl, že dostal anonymní dopis, který si stěžoval na fungování Koudeleho na jeho předchozím pracovišti v čele státních lázní v Janských Lázních. Pisatel upozornil na několik firem z oblasti reklamy a softwaru, které poskytovaly služby lázním a nyní i nemocnici. Trpák proto uvedl, že by bylo vhodnější najít nového ředitele nemocnice.

„Informace z anonymu nebyly úplně zavádějící. Ta čísla z lázní ani z nemocnice ve mně nebudí velkou důvěru. Vypadá to, že pan ředitel Koudele nepůsobil v Janských Lázních s péčí řádného hospodáře. A v trutnovské nemocnici se rozvíjí podobná spirála, jako kdysi v lázních,“ citoval před několika dny Trpáka zpravodajský web trutnovinky.cz.

Ředitelem trutnovské nemocnice jmenovalo představenstvo Koudelho v únoru 2014. Z funkce ředitele lázní ho odvolalo ministerstvo zdravotnictví kvůli údajně soustavnému zhoršování ekonomické situace lázní. Koudele tehdy řekl, že je ve hře uzavření dětské léčebny Vesna, což vyvolalo ostré protesty rodičů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?