Rychnov n. Kněžnou – Průmyslový tygr kraje se bez nemocnice neobejde

30. 8. 2012 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Nedávné milionové investice, nezastupitelná role v síti krajských nemocnic a především nepřehlédnutelný význam pro Rychnovsko jako nejsilnější průmyslové centrum kraje: to jsou jen některé z argumentů, díky kterým se Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou nemusí bát o svou budoucnost. Alespoň takto se k celé situaci postavil Královéhradecký kraj.


„Rychnovsko, kde sídlí obrovská a rozvíjející se automobilka, musí mít svou nemocnici a tomu odpovídala i dosavadní péče kraje o toto zdravotnické zařízení. Během posledních čtyř let tam kraj nechal vybudovat a otevřít lékárnu, modernizovali jsme nemocniční IT síť za více než pět milionů, rekonstruovali jsme oddělení následné péče či modernizovali generátory náhradních zdrojů elektrické energie.

I tyto kroky potvrzují, že žádné rušení či omezování péče v rychnovské nemocnici kraj rozhodně nechystá,“ uvedla Jana Třešňáková, krajská radní pro oblast zdravotnictví, která se zítra spolu s královéhradeckým hejtmanem Lubomírem Francem setká na besedě se zaměstnanci špitálu.
Rychnovská nemocnice se dlouhodobě potýká se špatnou ekonomickou situací. Výkonnost jejích zdravotníků a kvalita poskytované péče je však velmi vysoká.

„Ekonomiku nemocnice dlouhodobě zatěžuje především chybějící komplement nemocnice, ale také některé nehospodárné mechanismy, které je třeba změnit. Vysokou hodnotou rychnovské nemocnice jsou její zdravotníci, kteří patří často ke špičkám v oboru a díky nimž si udržuje dobrou pověst,“ doplnila radní Jana Třešňáková.

Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou nabízí svým pacientům necelé tři stovky lůžek a zaměstnává 459 lidí. Její spádová oblast je až 90 tisíc lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?