Rychnovská nemocnice opravila chirurgii a ortopedii za 25 mil. Kč

11. 2. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Stavbaři v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou opravili budovu lůžkové chirurgie a ortopedie. Stavební práce za zhruba 25 milionů korun zlepší komfort pro pacienty a přinesou lepší zázemí pro personál. ČTK o tom informoval Michal Friček z tiskového oddělení hejtmanství.


„Stav obou oddělení už neodpovídal standardním požadavkům kladeným na současná moderní nemocniční oddělení. Provedené stavební úpravy jsou signálem, že nemocnice bude i nadále poskytovat na těchto odděleních péči minimálně ve stejném objemu, zato v podstatně komfortnějším prostředí,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.

Rekonstrukce sociálních zařízení a další stavební úpravy oddělení stály 10,7 milionu korun. Součástí rekonstrukce je i výměna oken a zateplení za zhruba 14,4 milionu korun, nyní se ještě dokončuje zateplení fasády a střechy budovy. Oprava objektu začala loni v polovině srpna.

Královéhradecký kraj postupně zatepluje a opravuje objekty v areálech svých nemocnic, letos by se oprav za 4,5 milionu korun bez DPH měla dočkat jedna z budov Léčebny dlouhodobě nemocných v Novém Bydžově, oprava a zateplení budovy Dopravní zdravotní služby jičínské nemocnice přijde bez daně na 3,86 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?