Rychnovská nemocnice získá od státu 300 mil. na další rozvoj

3. 6. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou dostane 300 milionů korun z veřejných investic na rozvoj regionu Solnice - Kvasiny v souvislosti s rozšířením kvasinského závodu Škody Auto. Kraj chce záměr na rozvoj nemocnice představit na podzim. Novinářům to řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD).


„Plánují se tam docela podstatné stavební úpravy, možná i vestavba, ale já nyní o tom opravdu nebudu dále mluvit, protože bych vám možná řekl něco, co se ještě změní,“ řekl Franc. Krajem připravený záměr podle hejtmana musí ještě projít oponenturou.

Kraj podle France vyhlásí po představení projektu výběrové řízení na projektovou dokumentaci, stavební práce by mohly začít podle odhadů v roce 2017. „Určitě to nebude o rozšiřování lůžkové kapacity, ale o zvýšení efektivnosti provozu a modernizaci. To území se rozvíjí velmi prudce a dynamicky,“ řekl hejtman.

Celkové veřejné investice do regionu Solnice-Kvasiny by mohly dosáhnout až tří miliard korun, součástí je například investice do průmyslové zóny či obchvatů Častolovic, Rychnova nad Kněžnou, Domašína a Solnice. Podpory se dočká také rekonstrukce střední a vyšší odborné školy v Rychnově nad Kněžnou. Škoda Auto investuje do zvýšení výroby ve svém kvasinském závodu přes sedm miliard korun. Má v něm postupně vzniknout 1300 pracovních míst a návazně asi 400 míst mezi regionálními dodavateli. V budoucích plánech má automobilka celkové investice do závodu až 13 miliard korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?