Rytmus srdce na náměstí Svobody

19. 5. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

5. května bylo centrum jihomoravské metropole otevřeno všem zájemcům o širokou nabídku bezplatného měření testujícího stav a kondici srdce.




Akci připravilo občanské sdružení Rytmus srdce ve spolupráci s lékaři a sestrami z Kliniky kardiologie IKEM a Pracoviště preventivní kardiologie IKEM. Pro návštěvníky byla připravena i interaktivní část, kde si vyzkoušeli laickou resuscitaci, měření tepu v závislosti na fyzické zátěži a rovněž se dozvěděli více o konkrétním výdeji energie při běžných každodenních činnostech nebo při sportu.
Občanské sdružení Rytmus srdce zároveň připravilo program i pro ty nejmenší, formou výtvarného workshopu se mohli blíže seznámit se svým srdcem. „Celý den měl být ideálním vodítkem k tomu, aby každý zájemce zjistil, zda svému srdci nevěnuje méně pozornosti, než by si zasloužilo,“ vysvětlila prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., z Pracoviště preventivní kardiologie IKEM. Každoroční akci organizuje občanské sdružení Rytmus srdce, které pomáhá pacientům s poruchami srdečního rytmu spojit se s organizacemi, nadacemi i profesními sdruženími, jež se zaměřují na prevenci srdečních arytmií. Jeho cílem je zvyšování povědomí o srdečních arytmiích, jejich diagnostice i léčbě a zlepšování kvality života pacientů trpících tímto onemocněním.
Více informací: www.rytmus-srdce.cz

Bezplatná arytmologická poradna na brněnském náměstí Svobody.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?