S příchodem léta investuje Nemocnice Šumperk do nových klimatizací

23. 6. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Rok od roku stoupající teploty, připomínající spíše tropy, přiměly Nemocnici Šumperk investovat s příchodem léta do nákupu nových klimatizací a ventilátorů. Většího pohodlí se už letos v létě dočkají například maminky na porodnickém oddělení nebo pacienti interny.


TISKOVÁ ZPRÁVA NEMOCNICE ŠUMPERK

Nemocnice v těchto dnech dokončila instalaci klimatizačních jednotek na čtyřech lůžkových pokojích na porodnickém oddělení. „Jedná se o chlazení klimatizacemi s oddělenou vnitřní a venkovní jednotkou. Nová klimatizace přinese v letních měsících větší komfort pro novopečené maminky i novorozence,“ prozrazuje správce nemocnice Mgr. Martin Pelnář.

Do nových klimatizací investovalo zdravotnické zařízení téměř 115 tisíc korun. Nejde však o jedinou novinku na oddělení. Nemocnice v těchto dnech také vyměnila na čtyřech lůžkových pokojích vaničky pro koupání novorozenců. Původní plastové nahradily nové z litého mramoru. Jedna vanička přitom přišla téměř na 20 tisíc korun.

Novou klimatizaci v těchto dnech instalovala nemocnice také na dětskou JIP. Většího komfortu se tak dočkají také pacienti interního oddělení, kam nemocnice v těchto dnech umisťuje stropní ventilátory.
Nemocnice Šumperk se snaží zvyšovat pohodlí svým pacientům i zaměstnancům dlouhodobě. V loňském roce instalovala nemocnice nové klimatizace například na porodní sály nebo pracoviště laboratoří.

Celkově investovala Nemocnice Šumperk do svého rozvoje jen v loňském roce víc než 50 miliónů korun. Letos se pustila do historicky jedné z největších investic – do stavby nového pavilonu, ve kterém ještě letos otevře pracoviště magnetické rezonance. Jeho stavba i s pořízením špičkové zdravotnické technologie přijde nemocnici na více než 160 miliónů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?