S větším sebevědomím

19. 10. 2016 10:57
přidejte názor
Autor: Redakce

Aktivním členem APO Letní školy je také členka pacientské organizace VV PARENT PROJECT Ing. Jitka Reineltová. Jak říká, díky APO si její organizace troufá na větší projekty pro své klienty a cítí se také rovnocenným partnerem pro jednání s ministerstvem zdravotnictví.




VV PARENT PROJECT je členem APO. Jaké změny to vaší organizaci přineslo?

Členství v APO Letní škole přineslo naší organizaci větší sebevědomí. Oslovujeme odborníky a řešíme s nimi problematiku nemoci v rovině partnerství. Troufám si říct, že jsme ukázali své kvality.

Účastnila jste se i loňského ročníku. Vidíte s ročním odstupem posun?

Loňský ročník byl velice prospěšný a povedený, ale ten letošní ukázal, že se APO Letní škola vyvíjí k lepšímu a že se posouváme i my účastníci. Letos již probíhala diskuse také v menších skupinkách, které pak prezentovaly konkrétní výstupy.

Co osobně považujete za největší přínos tohoto typu vzdělávání?

Celou aktivitu APO, která naši organizaci posunula vpřed, vnímám velice pozitivně. Troufneme si na větší projekty pro své klienty a postupně zlepšujeme podmínky pro zajištění odpovídající péče a kvality života. APO Letní škola je takovou třešinkou na dortu, v jejímž rámci jsme navázali spolupráci s odborníky a se zástupci ministerstva zdravotnictví a ukázali jim, že jsme pro ně rovnocennými partnery. To vnímám jako velice užitečné. Bonusem je sbližování pacientských organizací, a to jak vzájemným šířením povědomí o našich aktitivách, tak po stránce lidské.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?