Sanitky záchranářů v Ústeckém kraji budou mít nové navigace

5. 12. 2013 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Všech 62 sanitek zdravotnické záchranné služby v Ústeckém kraji bude vybaveno novou GPS navigací za více než 500 000 korun. S montáží prvních přístrojů se začalo v úterý. Informoval o tom Zbyněk Šebesta z tiskového oddělení krajského úřadu. Zřizovatelem záchranné služby je Ústecký kraj.


Ve výběrovém řízení na dodávku navigací i s jejich montáží zvítězila firma Radium z Prahy - Velké Chuchle. Včera namontovali její pracovníci navigace do prvních vozů. Vše by mělo být hotové do Vánoc.

Jde o přístroje Garmin Füvi 2547 s doživotní a průběžnou aktualizací mapových podkladů dvou desítek zemí Evropy. Šebesta upozornil na to, že vozy krajských záchranářů už navigaci měly, nevyhovující či zastaralá a poruchová zařízení byla dosud obnovována či dokupována po menších sériích. Nyní bude do všech vozů naráz instalována moderní technika. „Dostanou ji nejen zásahové 'ostré' sanitky, ale také vozidla záložní,“ uvedl Šebesta.

Peníze na nákup navigací kraj čerpal především z finančního daru 500.000 korun od společnosti Severní energetická.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?