Saúdská Arábie zavřela kvůli novým případům MERS část nemocnice

20. 8. 2015 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Saúdskoarabské úřady nechaly v Rijádu zavřít pohotovost jedné z největších nemocnic země kvůli novým případům nákazy koronavirem MERS. Podle nemocnice se nakazilo 46 lidí a z nich 15 patří k personálu nemocnice.


Od roku 2012, kdy se objevily první případy, zemřelo celosvětově skoro 500 lidí, většina z nich v Saúdské Arábii. Ministerstvo zdravotnictví rovněž oznámilo tři nová úmrtí na nebezpečný koronavirus.

Kromě potvrzených nových 46 případů nákazy se testuje dalších 20 osob, u nichž je podezření, že jsou nakaženy také. Pacienti z pohotovosti, která zůstane uzavřena po dobu dvou týdnů, jsou rozváženi do jiných nemocnic, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Pokud jde o tři nová úmrtí, všechny oběti byli muži ve věku od 65 do 86 let pocházející z Rijádu.

V království se od roku 2012 nakazilo vysoce nebezpečným virem, který zasahuje respirační ústrojí, 1118 lidí. 592 se uzdravilo, 483 zemřelo a zbylí se léčí.

MERS se projevuje jako nachlazení, pokračuje však závažným onemocněním plic a způsobuje i akutní selhání ledvin. Proti MERS neexistuje žádná vakcinace, zatím není známý ani způsob léčby.

Obavy z MERS se v Saúdské Arábii umocňují pravidelně kvůli muslimské pouti do Mekky, kdy království zaplaví miliony poutníků. Letos pouť připadá na konec září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?