Schválili harmonogram příprav pronájmu sokolovské nemocnice

27. 9. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarští krajští radní schválili časový harmonogram příprav oddělení sokolovské nemocnice od Karlovarské krajské nemocnice (KKN) a jejího následného pronájmu soukromé společnosti Nemos Plus, jež provozuje v současné době nemocnici v Ostrově.


Podle tohoto harmonogramu předloží společnost Nemos Plus do středy 29. října návrh nájemní smlouvy. Do pátku 8. října má trvat vypořádání připomínek právníků obou stran k návrhu smlouvy a hned v pondělí 11. října se má k věci sejít vedení kraje. Koaliční jednání soc. dem. a KSČM je v plánu v pondělí 18. října.

Rada kraje má smlouvu o pronájmu schvalovat ve čtvrtek 21. října. Vedení kraje zatím uzavřelo memorandum o tom, že chce sokolovskou nemocnici pronajmout. K tomu měl ale řadu připomínek koaliční partner z KSČM. „Připomínky jsme od koaličního partnera dostali písemně a vzali jsme je na vědomí,“ uvedl karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD).

„Byla jich celá řada, ale nejpodstatnější byly dvě,“ komentoval náměstek karlovarského hejtmana Jaroslav Borka (KSČM). Komunisté nechtějí pronajmout sokolovskou nemocnici rovnou na 20 let, ale pouze na pět až sedm s následnou opcí na patnáct resp. třináct let.

„Také bychom chtěli okamžitě vypořádat vyrovnání za skladové a nepoužité zásoby sokolovské nemocnice, aby později nebylo možné jejich hodnotu a objem zpochybňovat,“ uvedl Borka. Podle dosavadních představ by totiž Nemos Plus měl tyto zásoby hradit postupně. Hejtman Novotný věří, že se sokolovskou nemocnici podaří pronajmout od 1. ledna příštího roku.

„Nejsme s koaličním partnerem ve shodě ve dvou věcech. Je tady ale ještě třetí strana, tedy Nemos Plus, která si chce sokolovskou nemocnici pronajmout. Záležet bude také na tom, na co je ochotná přistoupit ona,“ uvedl Novotný, podle kterého nelze zatím vyčíslit, kolik pronájmem sokolovské nemocnice kraj ušetří.

„Vyplyne to až z výsledků práce najaté agentury, která rozdělení KKN připravuje,“ vysvětlil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?