Sdružení obcí chce dál po kraji nemocnici Planá

15. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
O předběžný příslib převodu uzavřené nemocnice v Plané na Tachovsku požádal krajské zastupitele Svazek obcí nemocnice Planá. Červnové jednání nejvyššího orgánu kraje by mělo rozhodnout, zda po uvolnění exekucí bude zadlužené zařízení převedeno na svazek...


PLZEŇ -

Sdružení obcí bude podle svého předsedy a starosty Plané Karla Vrzaly dále jednat s vedením mariánskolázeňské radnice o případné spolupráci nemocnic v Plané a Mariánských Lázních.

Kraj před třemi týdny zamítl žádost akciové společnosti Západočeské nemocnice o koupi špitálu.

Radní rozhodli, že dokud budou na nemocnici uvaleny exekuce a na dveřích budou plomby, nelze s majetkem nijak nakládat. Krajský úřad ale dal najevo, že pak bude přednostně jednat se svazkem obcí.

DÁLE ČTĚTE:
Bývalý ředitel v Plané skončil s podmínkou\\

Obce v minulých dnech oficiálně požádaly kraj o bezúplatný převod nemocnice, podobně jako Západočeská nemocnice. Ta sice haraší penězi, které my nemáme, ale zase nabízíme postupný rozjezd špitálu, uvedl Vrzala.

Podle něj se ale obě strany dohodly, že se vzájemně podpoří a nebudou si konkurovat a takto se chtějí prezentovat před krajem. Podle Vrzaly existuje vůle, aby se obě strany dohodly.

Veškerý majetek nemocnice v Plané s více než stomilionovým dluhem je obstaven exekucemi. V a.s. Západočeská nemocnice, která požádala kraj o prodej movitého i nemovitého majetku, figuruje například bývalý ředitel nemocnice Ladislav Vadlejch. Do dobrovolného svazku vstoupilo 20 z 52 obcí Tachovska.

Kraj je ochoten svazku obcí část nemocnice postoupit. I když je zařízení zatíženo exekucemi, rozhodli radní, že se pokusí připravit variantu, jak obcím nabídnout majetek v Plané včetně dluhů za symbolickou cenu.

Právníci kraje prověří, zda by bylo možné udělat smlouvu o smlouvě budoucí a zda by na jejím základě svazek obcí mohl sám začít jednat s exekutory.

ČTK

foto: město Tachov

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?