Sedmadvacetiletý muž napadl ve Stonavě posádku záchranářů

5. 3. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
- Sedmadvacetiletý podnapilý muž napadl v pátek ve Stonavě na Karvinsku posádku záchranné služby, která ho ošetřovala. Záchranářům s agresivním pacientem museli pomoci karvinští strážníci a muž skončil na protialkoholní záchytné stanici. ČTK to sdělil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.


Záchranáři k muži vyjížděli kvůli údajným záchvatům křečí. Když však dorazili na místo, byl muž při vědomí a křeče neměl. Měl ale rozbitou hlavu a lékař po prvotním ošetření rozhodl o jeho převozu na chirurgii.

Podle Humpla byl pacient opilý a od počátku agresivní. Zprvu zasahujícím záchranářům nadával. „Za jízdy do zdravotnického zařízení však projevy násilného chování stoupaly a následně v ambulantním prostoru sanitního vozu eskalovaly až ve fyzické napadení posádky,“ uvedl Humpl.

Dodal, že řidič sanitky musel zastavit a posádka přivolala strážníky. Záchranáři opustili sanitku a před útočníkem ustupovali, ten je však ohrožoval i na ulici a navíc komplikoval provoz na rušné ulici. Pacienta nakonec za použití donucovacích prostředků zadržela policejní hlídka, pod jejímž dohledem byl nejprve převezen na chirurgickou ambulanci a pak na záchytnou stanici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?