Sedmý ročník očního festivalu je za dveřmi

11. 3. 2014 7:23
přidejte názor
Autor: Redakce
V pátek 14. března bude Kongresové centrum ve Zlíně už posedmé hostit tradiční setkání očních lékařů a zdravotnického personálu z celé České republiky, Slovenska i Polska – Zlínský oční festival neboli ZOF. Festivalu se pravidelně účastní okolo 600 lékařů a sester.


Tisková zpráva

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v 8.30 úvodními slovy osobností, které převzaly nad festivalem záštitu. Těmi jsou první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, náměstek hejtmana Zlínského kraje pro zdravotnictví Lubomír Nečas, primátor města Zlína Miroslav Adámek a čestný předseda festivalu profesor Pavel Rozsíval.

Zlínský oční festival přitahuje pozornost odborné veřejnosti nejen díky vysoké informativní hodnotě a kvalitě přednášených příspěvků, ale také jejich technickým zpracováním. I letos budou do programu zařazeny takzvané live surgery – tedy živé přímé přenosy operací a zákroků přímo z operačního sálu dvou klinik do konferenčního sálu Kongresového centra ve Zlíně v reálném čase. Operace budou probíhat na zlínské klinice Gemini a na oční klinice doktora Erika Mertense v belgických Antverpách.

„Významným bodem letošního očního festivalu bude udělení ceny za celoživotní přínos oční medicíně jednomu z nejpřednějších očních lékařů v Česku – docentu Karlu Kuběnovi. Cenu mu slavnostně předám ve 12 hodin.

Pan docent Kuběna je nejen pro mě vzorem lékaře a především velkým člověkem. Bere své povolání jako poslání a jeho cílem byl vždy prospěch pacienta,“ řekl Pavel Stodůlka, prezident festivalu a přednosta sítě očních klinik Gemini. „Pro mě byl pacient vždy Někdo. Snažil jsem se, aby měl pocit, že ho očekávám, že je v mé ordinaci vítán,“ potvrdil docent Karel Kuběna.

Dalším významným hostem a zároveň aktivním přednášejícím bude oční specialista Constantine Kakulidis.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?