Šéf nemocnice má říci vizi

3. 3. 2010 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový šéf dačické nemocnice bude už brzy znám. Výběrového řízení na předsedu představenstva dačické nemocnice se v Českých Budějovicích zúčastnil také dačický starosta Rudolf Hájek, místostarosta Pavel Habr a zastupitel Bohumil Tomšů.


„K výběrovému řízení jsme byli přizváni. Vše proběhlo podle pravidel. Vzhledem k uchazečům jsme se domluvili, že výsledky výběrového řízení zatím oznamovat nebudeme, dokud neřekne oficiální verdikt představenstvo Jihočeských nemocnic. Během krátké doby by však měla být vydána tisková zpráva,“ informoval v pondělí na zasedání zastupitelstva místostarosta Pavel Habr.

„Bylo by vhodné, aby nový ředitel přišel na zastupitelstvo a přednesl před občany svou vizi tak, jak to udělal před časem bývalý ředitel František Burian,“ navrhl na zastupitelstvu dačický občan Pavel Antonů.

Podle místostarosty Pavla Habra město nového předsedu představenstva může na zasedání pozvat a záleží na něm, zda přijde.

Do konce března letošního roku mělo dojít ke zrušení příspěvkové organizace nemocnice Dačice a k jejímu úplnému převedení na akciovou společnost jako samostatnou jednotku Jihočeského kraje.

Zastupitelé však zrušení příspěvkové organizace odložili na konec dubna letošního roku. „Důvod je ten, že dosud nejsou vypořádány převody movitých věcí mezi příspěvkovou organizací a krajem,“ sdělil dále Habr.

Dačický občan Lubomír Kloiber zastupitele upozornil, že ředitel příspěvkové organizace byl radou města sice odvolán k poslednímu dubnu tohoto roku, ale že dále setrvává ve své funkci a přitom nevykazuje žádnou činnost.

„Tím, že rada města odvolala ředitele příspěvkové organizace mu však nepřestal běžet pracovní poměr a musí si nyní sám sobě dát výpověď. Jako odstupné dostane tři měsíční platy. Pokusíme se udělat něco proto, aby jeho nynější činnost byla akceptovatelnější,“ vysvětlil Habr.

Obyvatele Dačic dále zajímala také nemocniční lékárna. Podle zastupitelů bude vše nyní záležet na nově zvoleném šéfovi dačické nemocnice. Aby se v lékárně neplatily poplatky, nemůže být soukromá. V současné době se hledá vhodný kandidát na pozici vedoucího lékárny, ale ještě se bohužel nenašel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?