Šéfkou Nemocnice Dačice se stala Miroslava Člupková

3. 3. 2010 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Novou předsedkyní představenstva Nemocnice Dačice se stala Miroslava Člupková. Nahradila tak dosavadního šéfa Františka Buriana. Důvodem jeho odvolání byl pomalý postup při revitalizaci nemocnice, sdělila asistentka představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Hana Plačková.


Kvůli nevyjasněným majetkovým vztahům mezi městem a předchozím provozovatelem hrozil zařízení zánik, loni v květnu ho převzal kraj.

„Nemocnice Dačice tímto krokem vstupuje do nové etapy svého fungování, která bude dynamičtější než doposud. Chceme v nemocnici zajistit dlouhodobě udržitelnou zdravotní péči a umožnit tak její budoucí rozvoj,“ uvedl šéf holdingu Jihočeské nemocnice Martin Bláha. Člupková dosud působila v pětičlenném představenstvu nemocnice jako jeho místopředsedkyně.

Hlavním úkolem Člupkové bude stabilizovat zdravotnické zařízení, aby mohl nastat dlouhodobý rozvoj. „Postup znovuoživení tohoto ústavu neprobíhal tak zdárně, jak jsme si představovali. Docházelo zde k průtahům v jednáních i v komunikaci. Změnou ve vedení představenstva by se situace měla změnit,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Dačickou nemocnici provozovala od začátku roku 2005 společnost PP Hospitals. Postupně ale kvůli nedostatku lékařů zrušila některá oddělení. Kvůli omezení akutní péče jí v roce 2008 město vypovědělo smlouvu, firma ale i po půlroční výpovědní lhůtě odmítla zařízení opustit. Jindřichohradecký soud letos v lednu rozhodl, že společnost musí budovy vyklidit. Od loňského května pak zdravotnické zařízení převzal kraj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?