Senátor Dryml podal kvůli zásahu policie trestní oznámení

6. 8. 2013 8:31
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel soukromé Česko-německé horské nemocnice ve Vrchlabí na Trutnovsku a senátor Vladimír Dryml (SPOZ) podal trestní oznámení kvůli sobotnímu zásahu policistů ve vrchlabské nemocnici. Dryml také v prohlášení uvedl, že ho policisté skrytě zkoušeli nahrávat.


Mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková řekla, že krajský policejní ředitel Jan Švejdar nařídil prověření celého zásahu oddělením vnitřní kontroly, aby se vyvrátily pochybnosti o korektnosti a oprávněnosti zásahu.

„Jelikož se zde nyní snaží policie o evidentní vykonstruování umělé kauzy jako v případě Jany Nagyové, trvám na odvolání krajského policejního prezidenta, jakožto osoby zodpovědné za chování svých podřízených,“ uvedl Dryml, který uvedl, že ho včera odpoledne navštívili policisté, kteří s nim měli zhruba hodinové jednání. „Během rozhovoru s policisty jsem zaznamenal, že jsem po celou dobu tajně nahráván. Na můj dotaz policisté přiznali skryté pořizování záznamu a uvedli, že jednají na pokyn svých nadřízených,“ uvedl Dryml.

Ten s ohledem na to, že nedošlo k žádnému obvinění, považuje chování policie za skandální. „V sobotu jde celé komando vyzvednout dokumenty, které bychom předložili i na klasickou výzvu, a pod záminkou vydání dalších dokumentů si policie dovolí tajně nahrávat senátora, který je ústavním činitelem! A to bez jediného opodstatněného důvodu,“ dodal Dryml.

Mluvčí policie včera potvrdila, že policisté pokračovali v prohlídce nebytových prostor, aby zajistili další část zdravotní dokumentace. Tu se policisté snažili získat již v pátek standardním způsobem, poté co neuspěli, obrátili se na soud a ten jim vydat příkaz k provedení prohlídky. Mluvčí uvedla, že pořizování zvukového záznamu je běžným postupem v rámci trestního řízení, o jehož průběhu jsou účastníci předem informováni.

Policie prověřuje oznámení podezřelého úmrtí ve vrchlabské nemocnici, v případu byla nařízená soudní pitva a policie potřebovala získat zdravotní dokumentaci týkající se tohoto případu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?