Siemensovu cenu obdržel profesor Stanislav Štípek

23. 2. 2015 12:35
přidejte názor
Autor: Redakce

Prestižní Cenu Wernera von Siemense pro nejlepšího vysokoškolského pedagoga letos obdržel prof. Stanislav Štípek z Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK.




Cenu profesor Štípek převzal 5. února na slavnostním galavečeru v pražské Betlémské kapli. „Za ocenění jsem vděčný a mám z něj upřímnou radost,“ řekl ve svém poděkování laureát a neopomněl dodat, že rozpaky a snad i trocha skromnosti ho nicméně motivují k další užitečné práci. „Snažím se studenty vést k aktivní účasti na výukovém procesu – naši studenti si mailují s učiteli a sami mohou své pedagogy a výuku hodnotit ve speciálním programu. To je vede k větší samostatnosti a k lepšímu uplatnění v budoucnosti. Studium medicíny sice není možné nahradit počítačem, ale informační technologie mění přípravu studentů na praktickou výuku – kromě textů, schémat a obrázků nabízíme animace, videa, interaktivní přípravná cvičení a simulace. Vše dostupné kdykoli a kdekoli a většinou bezplatně,“ řekl pedagog, jehož jméno je úzce spjato s počátky e-learningu ve výuce medicíny. Tento oblíbený učitel se i nadále podílí na tvorbě WikiSkript – internetových studijních materiálů pro studenty českých a slovenských lékařských fakult, které píšou nejen učitelé, ale i sami studenti.
Cenu Wernera von Siemense vyhlásila již posedmnácté společnost Siemens Česká republika pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?