Silvestrovské oslavy si opět vyžádaly těžká zranění

2. 1. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V Praze zemřela po vypití půl litru vodky 51letá žena a jednomu muži těžce zranil obličej dělobuch. Lékaři také ošetřili tři děti opilé do bezvědomí...


Praha - Oslavy konce roku si letos vyžádaly několik vážných zranění. Po vypití půl litru vodky zemřela v Praze 51letá žena.

Osmačtyřicetiletý muž z obce Vršovice na Příbramsku přišel o zápěstí poté, co mu explodoval v ruce dělbuch. Muž chtěl podle Víta Marečka z příbramské záchranné služby o půlnoci odpálit podomácku vyrobený dělbuch. Případ vyšetřuje policie.

Dvě vážnější zranění, způsobená zábavnou pyrotechnikou, ošetřovali lékaři v Libereckém kraji. „Petarda rozdrtila na Českolipsku muži palec a prst. Sanitka ho převezla do Vysokého nad Jizerou, kde je klinika specializovaná na chirurgii ruky,“ uvedla mluvčí krajské zdravotní záchranné služby Kristýna Fejfarová.

V Liberci dělobuch utrhl dospělému muži bříška na dvou prstech. Podle Fejfarové ani petarda, ani dělobuch nebyly podomácku vyrobené, šlo o legálně zakoupené zboží.

Pětadvacetiletému mladíkovi z Protivanova explodoval dělbuch v blízkosti obličeje. „Jedno oko bylo zřejmě zasaženo vážně,“ řekl lékař z očního oddělení prostějovské nemocnice.

Zábavná pyrotechnika zranila také muže z Přerovska, kvůli petardě přišel málem o prst.

V Praze vybuchla desetiletému chlapci v rukou petarda a jednomu muži těžce zranil obličej dělobuch. Lékaři také ošetřili tři děti opilé do bezvědomí.

Nejhorší Silvestr svého života prožil asi mladík, který se zřítil z 30 metrů vysoké hráze přehrady Bystřička na Vsetínsku. Má zlomenou nohu a otřes mozku.

Nejvíce práce měla ostravská záchytka. Během silvestrovských oslav lékaři přijali celkem 14 pacientů, jen od půlnoci jich bylo sedm.

(čtk), Hospodářské noviny, 2.1.2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?