Šimetka je přednostou Gynekologicko-porodnické kliniky FNO

15. 1. 2019 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékař Ondřej Šimetka je od řádným přednostou Gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava. Dosud byl jejím řízením pouze pověřen. Řekla to mluvčí nemocnice Naďa Chattová. Šimetka se tak definitivně vrátil do funkce, z níž ho bývalý ředitel nemocnic Evžen Machytka loni v říjnu odvolal. Jeho nedobrovolný odchod tehdy zvedl vlnu nevole. Za uznávaného odborníka se postavili nejen kolegové, ale i veřejnost a politici.


"Od dnešního dne [14.1.] je docent Šimetka jmenován do funkce přednosty Gynekologicko-porodnické kliniky," uvedla Chattová. Už dříve řekla, že výběrového řízení se účastnil pouze Šimetka.

Přednosta o svou funkci přišel počátkem října. Machytka tehdy své rozhodnutí zdůvodnil manažerským selháním Šimetky. Podle tehdejšího ředitele pochybení souviselo s dostavbou Pavilonu péče o matku a dítě. Stavba za zhruba 330 milionů korun se v nemocnici otevřela minulý čtvrtek. Machytka přednostovi vytýkal, že odcestoval do zahraničí a dostatečně se nestaral o zajištění vybavení pavilonu, Šimetka toto tvrzení odmítl.

Šimetkovi později návrat do funkce nabídl i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Přednosta to ale odmítl kvůli Machytkově působení v čele nemocnice, tehdejší ředitel pak několik dnů na to rezignoval. Šimetka se nakonec na svém návratu dohodl s lékařem Petrem Vávrou, který je řízením nemocnice pověřen po Machytkově odchodu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?