Skákací hrad a kočár tažený poníkem

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Dětský den v protonovém centru pořádaný Nadačním fondem pro protonovou terapii byl plný radosti a zábavy. Náladu dětem nepokazilo ani vedro, které ten den v Praze panovalo.




Mezi atrakcemi nechyběly skákací hrad, kočár tažený poníkem ani další zvířata. Největší tlačenice byla u stánků s balónkovou dílnou či kuželkami. Dětský den v protonovém centru pořádali 12. června nejen pro malé pacienty, kteří právě absolvují protonovou léčbu, ale i pro ty, kteří ji již mají za sebou, a mezi hrajícími si dětmi byli i malí pacienti z pediatrického oddělení Nemocnice Na Bulovce, dětské onkologie v Motole a z nadací Naše dítě a Dobrý anděl. Pořadatelem akce byl Nadační fond pro protonovou terapii.
Podobné akce slouží k setkávání pacientů, kteří už protonovou léčbou prošli, s těmi, kteří ji teprve absolvují. „Pro naše pacienty nemůže být nic cennějšího než setkat se s těmi, kteří už mají s protonem svoje zkušenosti. Pro stávající pacienty je to motivace a naděje, že i jejich léčba proběhne úspěšně a splní, co od ní očekávají,“ vysvětluje ředitelka Fondu Mirka Čejková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?