Skupina EUC koupila významnou polikliniku v Hradci Králové

7. 4. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Skupina EUC (dříve Euroclinicum) koupila v Hradci Králové Polikliniku II, která je největším ambulantním zařízením svého druhu ve stotisícovém krajském městě.


Polikliniku EUC získala koupí akciové společnosti Lékařské sdružení, která je vlastníkem polikliniky. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. O koupi ČTK informovala Dita Fuchsová z EUC.

Skupina EUC podle ní k 31. březnu dokončila transakce s 24 minoritními akcionáři a vlastní tak 100 procent akcií firmy Lékařské sdružení. Od letošního února již EUC v poliklinice vlastní prostřednictvím společnosti Pharmacentrum lékárnu.

V Poliklinice II poskytuje péči 80 lékařů v téměř 30 oborech. Poliklinika pokrývá zejména severní a východní část Hradce Králové a s přilehlými obcemi zahrnuje spádové území se 70.000 obyvateli. Zastavěná plocha budovy činí 11.151 metrů čtverečních. „Nákup Polikliniky II zapadá do naší strategie - komplexní ambulantní zdravotní péče v krajských městech. Naším dlouhodobým cílem je plynulé připojení dalších zdravotních služeb,“ uvedl člen představenstva skupiny EUC Václav Vachta.

EUC již působí v Praze, Ústí nad Labem, Liberci, Zlíně, Plzni, Českých Budějovicích či Pardubicích. Do skupiny patří nemocnice, polikliniky, laboratoře, lékárny. Její roční obrat je 1,9 miliardy korun.

Skupina EUC je také vlastníkem Nemocnice Frýdlant, kterou chce nyní koupit Liberecký kraj, aby mohl zajistit zdravotní péči zhruba pro 30.000 obyvatel Frýdlantského výběžku. EUC loni na podzim kvůli nedostatku lékařů uzavřela ve Frýdlantu lůžkové interní oddělení a přeměnila ho na lůžka následné péče, od dubna navíc omezila i rozsah akutní péče. Dnes radní Libereckého kraje schválili záměr nemocnici koupit. O tom, za kolik kraj nemocnici koupí, rozhodne audit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?