Slovenský ústav z kauzy zdravotnické certifikace si zve kontrolu

26. 10. 2012 7:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Slovenský Elektrotechnický výzkumný a projektový ústav (EVPÚ), který byl podle britského listu The Daily Telegraph ochoten "pustit" na trh pochybný zdravotnický materiál, se nechá zkontrolovat nadřízenými úřady. Společnost to včera uvedla v prohlášení zaslaném ČTK.


The Daily Telegraph napsal, že EVPÚ předběžně schválila certifikát potřebný k prodeji v Evropské unii pro fiktivní umělý kloub založený na produktu společnosti DePuy. Ta ho musela v celém světě stáhnout proto, že se z něj uvolňují do krve potenciálně nebezpečné látky.

Kvůli tomuto případu požádal EVPÚ příslušné slovenské úřady, které nad ním mají dozor, o provedení auditu a kontroly udělování certifikátů pro zdravotnické výrobky a pomůcky.

EVPÚ připomíná, že zdraví pacientů nijak ohroženo nebylo, protože ústav od smlouvy ohledně certifikace kyčelního kloubu odstoupil. Fiktivní žadatel, tedy britští novináři vydávající se za čínského výrobce kloubu, mu totiž nedodali potřebné dokumenty. Společnost také uvedla, že až do konce vyšetřování se k tomuto případu nebude vyjadřovat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?