Slučování ordinací: Bílý dům na prodej

8. 7. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Od podzimu plánují brněnští radní pokračovat v rekonstrukci Polikliniky Zahradníkova. Naopak Bílého domu se plánuje zbavit.


Nejdřív s dítětem zajít k dětské lékařce na Polikliniku Bílý dům a pak ještě zastihnout o několik zastávek dál praktického lékaře pro dospělé v Zahradníkově ulici. Taková starost Brňanům odpadne. Na podzim se zas rozjede rekonstrukce Polikliniky Zahradníkova. Budova po opravách oken získá taky fasádu. Do pěti let chce mít radnice rekonstrukci hotovou, spolu s přesunem ordinací z Polikliniky Bílý dům. Její budovy město prodá.

Radní vycházejí ze schválené koncepce služeb v městských zdravotnických zařízeních z roku 2012. „Aby bylo možné ambulantní služby obou poliklinik umístit do budovy v Zahradníkově ulici, počítá město s úplnou rekonstrukcí všech objektů v Zahradníkově i Nerudově ulici,“ shrnul náměstek brněnského primátora pro zdravotnictví Matěj Hollan.

Náklady na opravy dosáhnou víc než 360 milionů korun.

Hollan Polikliniku Zahradníkova plánuje rozdělit na dva celky. Blok ambulancí se zaměřením na děti a dospělé. „Samostatný blok pak vytvoří obory pro společné využití. Jde o rentgen, laboratoř, rehabilitaci či lékárnu,“ vyjmenoval náměstek. V budově se usídlí taky domácí ošetřovatelská péče.

Po opravách bude podle Hollana na poliklinice pětatřicet ordinací pro děti a dvaašedesát pro dospělé. „Mimo odborná pracoviště umístíme v každém podlaží čekárny, šatny a toalety,“ dodal Hollan. Objekt bude bezbariérový.

Jako první na řadu přijde oprava fasády, ta měla být už hotová. „Dělníkům přibyly práce, které projektová dokumentace neobsahovala a překročily dvacet procent ceny původní zakázky. To podle zákona není možné. Dodavatel proto musel odstoupit od smlouvy o dílo,“ vysvětlil náměstek primátora pro investice Richard Mrázek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?