Soud by dnes měl rozhodnout ve sporu Marešové s Czech News Center

17. 1. 2019 7:38
přidejte názor
Autor: Redakce
Obvodní soud pro Prahu 7 by dnes měl vynést rozhodnutí ve sporu mezi zdravotní sestrou Věrou Marešovou a mediálním domem Czech News Center (CNC). Marešová po vydavateli deníků Blesk nebo Aha požaduje 4,8 milionu korun za články, které v době jejího trestního stíhání kvůli úmrtím pacientů v rumburské nemocnici jí označovaly mimo jiné jako "sestru Smrt". Marešová u soudu v minulosti uvedla, že "mediální masáž" zasáhla nejen ji, ale i její okolí a příbuzné.


Marešová v žalobě tvrdí, že se jí média společnosti CNC věnovala v 266 článcích, z toho ve 167 údajně zasáhla do jejích osobnostních práv. Některé články ji například označovaly jako "sestru Smrt". Právní zástupce společnosti žalobu odmítá.

Žena čelila obžalobě z toho, že v letech 2010 až 2014 podávala pacientům v rumburské nemocnici silné dávky draslíku, po kterých jim selhalo srdce. Byla obviněna z šesti vražd, soudy ji však pravomocně osvobodily - nepodařilo se totiž prokázat, že se skutky vůbec staly. Kvůli nerespektování presumpce neviny žaluje Marešová i další vydavatelství, celkem se domáhá zhruba 35 milionů korun.

Za své nezákonné stíhání a za ztížení společenského uplatnění se Marešová v jiném řízení domáhá odškodného od státu ve výši pěti milionů korun.7

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?