Soud poslal Krajskou zdravotní do insolvence

24. 8. 2012 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Krajská zdravotní čelí insolvenčnímu návrhu. Do úpadku ji chce poslat společnost Labská investiční, která tvrdí, že má pohledávku ve výši 9,1 milionu korun. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku.


O případné insolvenci musí soud teprve rozhodnout, zpravidla to trvá týdny až měsíce.

Návrh na insolvenci ve středu podal předseda představenstva Labské investiční Oldřich Látal. Pohledávka prý vznikla v roce 2008, kdy uzavřela s Labskou investiční smlouvu na poradenské služby u dvou zakázek, dohromady za 9,1 milionu korun.

Šlo o pomoc s přípravou a zpracováním žádosti o dotace do ROP Severozápad na dva projekty, konkrétně Optimalizace logistických a obslužných procesů a Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů pro Nemocnici Teplice. Labská investiční podle textu insolvenčního návrhu dodnes nedostala zaplaceno 6,5 milionu korun.

„Zatím jsme v insolvenčním rejstříku na návrh firmy Labská investiční. Především by se dalo říct, že ten návrh Labské investiční je šikanózní a především pak neoprávněný. Žádná taková pohledávka, kterou uvádí, neexistuje. To také Krajská zdravotní soudu doloží a pokusí se učinit veškeré kroky, aby snahy o insolvenci byly v zárodku ukončeny,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. Právníci společnosti podle něj připraví stanovisko a v pátek ho odešlou.

Krajská zdravotní se dostala do potíží již dříve. Prostřednictvím Úřadu regionální rady musí vrátit celou dotaci 352 milionu korun, kterou dostala na nákup zdravotnické techniky. Také ministerstvo financí chce zpět 176 milionů korun, z toho 95,8 korun výdajů, které nebyly vynaloženy v souladu se zásadou řádného finančního řízení, a k tomu pokutu 80,2 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?