Soud se vrátí ke sporu VZP a firmy kvůli výpovědi smlouvy

29. 8. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražský městský soud dnes projedná odvolání ve sporu Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) a společnosti Home Care Services&Supplies (HCSS), která zajišťuje pro pojišťovnu domácí zdravotní péči, kvůli rozvázání jedné ze smluv ze strany VZP. Obvodní soud pro Prahu 3 v únoru rozhodl o tom, že ukončení kontraktu bylo oprávněné, a proto žalobu společnosti zamítl. Firma se však odvolala.


Obvodní soud pro Prahu 3 v únoru rozhodl o tom, že ukončení kontraktu bylo oprávněné, a proto žalobu společnosti zamítl. Firma se však odvolala.

Podle majitele společnosti Petra Jenky nařídil generální ředitel VZP Pavel Horák v lednu 2010 ředitelům pěti krajských poboček, ať okamžitě zruší smlouvy se společností HCSS. Rámcové smlouvy pro firmu přitom platily do roku 2015. Ředitelé je vypověděli s platností od července 2010, po pěti měsících se firma obrátila se žalobami na soudy.

Za neplatnou označil nepravomocně výpověď jedné ze smluv například Okresní soud v Jihlavě. Naopak Obvodní soud pro Prahu 3 dal za pravdu pojišťovně, když jako oprávněné uznal dva ze tří uvedených výpovědních důvodů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?