Soud zrušil pokutu 200.000 Kč pro ústeckou Krajskou zdravotní

22. 7. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajský soud v Brně zrušil pokutu 200.000 korun pro Krajskou zdravotní, která v Ústeckém kraji spravuje pět nemocnic. Případ vrátil k došetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který rozhodnutí s pokutou před dvěma lety vydal.


Vyplývá to z informací na webu soudu. Rozhodnutí se týká zakázky z roku 2009 na zdravotnický materiál.

Krajská zdravotní je akciovou společností Ústeckého kraje. V tendru za více než 87 milionů korun poptávala několik skupin výrobků. Šlo například o obvazy, obinadla a náplasti. Zakázka byla podle ÚOHS vypsána příliš široce. Výběrové řízení Krajská zdravotní vypsala na zdravotnické i hygienické potřeby, které se odlišují způsobem použití a které spolu podle ÚOHS příliš nesouvisí.

Firmy, které se o zakázku chtěly ucházet, uváděly, že nemohou pokrýt tak širokou škálu sortimentu. Krajské zdravotní hrozila pokuta až do výše 4,3 milionu korun.

Ústecká firma chybovala v minulosti také v tendru za 17 milionů korun na nákup přístroje na CT vyšetření pro nemocnici v Teplicích. ÚOHS výběrové řízení zrušil. V minulosti dostala Krajská zdravotní od antimonopolního úřadu také několik dalších pokut v řádu stovek tisíc korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?