Soud zrušil vzdělávacímu institutu pokutu 170.000 korun

2. 12. 2014 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajský soud v Brně zrušil pokutu 170.000 korun pro Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví. ČTK to zjistila z webu soudu. Případem se bude znovu zabývat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který sankci institutu před dvěma lety vyměřil.


Zakázka, za kterou pokutu udělil, se týkala vzdělávání lékařů.

Podle ÚOHS institut postupoval nepřezkoumatelným a netransparentním způsobem. Zpráva o posouzení nabídek neobsahovala jasný popis hodnocení v dílčím kritériu nazvaném prováděcí plán. Navíc institut hodnotil i skutečnosti, které nebyly uvedeny v zadávací dokumentaci, například složení realizačního týmu.

ÚOHS dosud tvrdil, že hodnoticí zpráva prý neumožňovala náležité srovnání jednotlivých nabídek. Podle antimonopolního úřadu to mohlo podstatným způsobem ovlivnit výběr dodavatele veřejné zakázky. Institut už uzavřel smlouvu s vybraným uchazečem, jímž byla společnost Centrum andragogiky.

Krajský soud v Brně se případem zabýval téměř dva roky. Rozhodnutí ÚOHS zrušil, odůvodnění svého verdiktu ale zatím nezveřejnil. ÚOHS musí případ znovu otevřít, může ale také podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu a čekat na jeho verdikt.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?