Špína hygienika Víta

16. 3. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Případ, který rozvířila Transparency International, jen připomněl zvrhlou praxi, kdy se z vysloužilých politiků stávají poradci na cokoliv. Zatímco ti ještě činní ordinují všem vrstvám společnosti škrty a snižování dávek ve jménu látání rozpočtových děr.


Byl to pozoruhodně mrštný obrat Leoše Hegera. Po obvinění hlavního hygienika Michaela Víta ministr vzkázal po mluvčím, že s předáním Vítovy rezignace vládě je třeba vyčkat, jak rozhodne soud.

O den později již Heger říká, že u vysokého úředníka neplatí presumpce neviny. Samozřejmě že postoj č. 2 je správný. A vůbec nejde o to, že tentokrát se točí v korupční ruletě „jen“ něco málo přes dva miliony.

Vít totiž svým podpisem stvrdil několik nemravností najednou. Odsouhlasil zakázku vykazující klasické znaky manipulace. Sedm let pak trpěl, aby byl za poradenství placen manžel jeho podřízené, bývalý poslanec ODS Otakar Vychodil.

Přitom na práci, za niž byl Vychodil honorován, Vítův úřad zaměstnával deset lidí na odboru řízeném zmíněnou paní manželkou.

Případ, který rozvířila Transparency International, jen připomněl zvrhlou praxi, kdy se z vysloužilých politiků stávají poradci na cokoliv a stát na ně zbytečně vydává horentní částky.

Zatímco ti ještě činní politici ordinují všem vrstvám společnosti škrty, snižování dávek, nárůst daní a další uskrovnění ve jménu látání rozpočtových děr.

Celý komentář si můžete přečíst na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?