Spojené nemocnice Pardubického kraje povede Tomáš Gottvald

12. 9. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Generálním ředitelem všech nemocnic Pardubického kraje bude Tomáš Gottvald, nynější ředitel Pardubické krajské nemocnice. Do funkce jej po výběrovém řízení schválili krajští radní, informoval ČTK mluvčí hejtmanství Jakub Rychtecký.


Nově vytvořená akciová společnost Nemocnice Pardubického kraje spojí od začátku roku 2015 dosavadní nemocnice akutní péče v Pardubicích, Chrudimi, Litomyšli, Ústí nad Orlicí a ve Svitavách.

Do výběrového řízení na generálního ředitele se přihlásili tři kandidáti. Každý zaslal svou představu o řízení nemocnic a jejich rozvoji a poté svou vizi prezentoval komisi osobně.

Novou akciovou společnost bude řídit tříčlenné představenstvo, kde předseda bude zároveň generálním ředitelem a dva členové představenstva jeho náměstky pro zdravotní péči a pro řízení a provoz nemocnic. Gottvald byl jmenován do funkce generálního ředitele a člena představenstva nástupnické společnosti Nemocnice Pardubického kraje s platností od 31. prosince.

Fúzi nemocnic schválilo krajské zastupitelstvo v únoru. Sloučení má zajistit lepší hospodaření zdravotnických zařízení a odstranit hrozbu insolvence. Během dvou let se také zvýší základní kapitál nemocnic celkově o 250 milionů korun, aby se eliminovaly kumulované ztráty z minulosti.

Restrukturalizace zdravotní péče včetně koncentrace oborů do některých nemocnic, společné nákupy léků a zdravotnického materiálu, centralizace řízení, spojený informační systém a sdílené služby by měly v příštích letech přinést značné úspory.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?