Společnost Euroclinicum převzala P-P Kliniku Kladno

12. 11. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Euroclinicum převzala P-P Kliniku Kladno. Stala se tak součástí holdingu, jenž provozuje 15 zdravotnických zařízení po celé republice. V Kladně chce společnost například rozšířit ordinace praktických a dětských lékařů, rozvíjet lůžkovou péči v oblastech jednodenní chirurgie a zaměřit se na rozvoj mamocentra neboli centra diagnostiky chorob prsu.


Kladenská P-P Klinika ročně poskytuje zdravotní péči přibližně 50.000 klientů.

Součástí P-P Kliniky Kladno je lůžkové zázemí se dvěma operačními sály, pro ortopedické a chirurgické výkony. V budově je také poskytována komplexní ambulantní a diagnostická péče včetně laboratoře a lékárny a nachází se zde moderní mamoscreeningové centrum zajišťující prevenci rakoviny prsu, které ročně navštíví přes 15.000 žen.

„Mamoscreeningové centrum je jednou z našich priorit. V ČR jsme největším poskytovatelem mamoscreeningu, ročně našimi zařízeními projde kolem 120.000 žen. Určitě budeme zvažovat modernizaci centra a informační kampaň pro občany Kladna,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva společnosti Euroclinicum Václav Vachta.

Společnost Euroclinicum převzala P-P Kliniku Kladno od Petra Chodounského a Přemysla Zděnka. Oba bývalí majitelé zůstávají na klinice jako praktičtí lékaři, podílejí se také na vedení kliniky. „Plánujeme investice, které povedou k rozšíření a zkvalitnění stávajícího portfolia nabízených zdravotnických služeb,“ uvedl Vachta. V plánu je podle něj také posílení kapacity v oblasti péče o zaměstnance. Euroclinicum už v Kladně a okolí poskytuje pracovně lékařské služby řadě zaměstnavatelů, kterým chce nabízet rozšířené služby.

Společnost Euroclinicum převzetím kladenské kliniky rozšíří svou činnost ve všech oblastech, ve kterých aktivně působí, jako jsou nemocnice, polikliniky, laboratoře, lékárny, specializovaná pracoviště pracovního lékařství nebo kliniky individuální péče. Společnost chce také například do konce letošního roku připravit ke spuštění projekt Poštovní lékárny neboli objednávání a doručování léků přes síť České pošty. V Kladně by mělo také přibýt výdejní místo lékárenského e-shopu Videolékárna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?