Správný životní styl udrží váš mozek v kondici

19. 11. 2012 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Běžná strava nedokáže dodat organismu v dostatečném množství živiny, které zajistí kvalitní výživu vašeho mozku, což má vliv na rychlost jeho stárnutí. Včasnou prevenci a správnou stravu váš mozek ocení.


Na mozkové funkce působí negativně rizikové faktory jako kouření, nadměrná konzumace alkoholu, obezita, cukrovka, hypertenze a samozřejmě věk. Tyto faktory spolu s nedostatečnou výživou mozku podmiňují zrychlené stárnutí mozku a rozvoj Alzheimerovy nemoci a demence. Své nezanedbatelné místo zde má prevence – zodpovědné podchycení příčin nemocí může zabránit následným negativním důsledkům například v podobě zhoršování paměti. Myslete tedy na své zdraví dříve, než se potíže objeví.

Správný životní styl udrží váš mozek v kondici

Důraz na prevenci

Řada odborníků se ve svých studiích shodují na významu omega-3 mastných kyselin. „Pokud jde o dietní návyky, je nutno se zmínit o polynenasycených mastných kyselinách, jejichž role je nejprobádanější, ginkgo bilobě, fosfatidylserinu a některých vitaminech,“ uvádí ve svém článku Kognitivní funkce, stárnutí a prevence profesor MUDr. Jiří Raboch, DrSc. Právě tyto látky jsou obsaženy v produktu ACUTIL, který podporuje paměť, koncentraci, snižuje psychickou únavu a přispívá ke zlepšení kognitivních funkcí. Přípravek ocení zejména studenti a intelektuálně a stresově přetížené osoby, ACUTIL jim zajistí nejen zvýšený krátkodobý výkon a podporu paměti, ale pozitivní efekt přináší také z dlouhodobého hlediska.

Doplněk stravy.

Nejnovější studie se zajímavými výsledky

Nejnovější studie provedená na oddělení neurologie Oregon Health & Science University v Portlandu prokázala, že staří lidé s vyššími hladinami omega-3 kyselin a vitamínů v krvi vykazují lepší mentální funkce a menší úbytek objemu mozku. Studie je unikátní tím, že se zaměřila komplexně na účinky souboru vybraných látek obsažených v produktu Efalex Active 50+, který je na našem trhu k dispozici pod názvem ACUTIL s ideální kombinací omega-3 kyselin a vitamínů podporujících kognitivní funkce. Výsledky studie přinášejí také významný posun: rutinní analýza hladiny určitých živin pomůže s identifikací jedinců s vyšším rizikem rozvoje změn kognitivních funkcí a objemu mozku, které jsou spojovány s Alzheimerovou nemocí.

www.acutil.cz

Správný životní styl udrží váš mozek v kondici

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?