Stabilizujeme tým, pak půjde vše lépe

11. 8. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Vladimíra Sloupa vystřídal na postu ředitele Nemocnice Sušice Zdeněk Kříž. Působí tam od konce června a už má za sebou první změny a dále plno plánů.


O tom všem si s ním Deník povídal během rozhovoru.

Jste krátce novým ředitelem nemocnice, představte se našim čtenářům.
Přišel jsem z daleko menší nemocnice v Mariánských Lázních, kterou jsme budovali téměř ode dna. Působil jsem tam jako krizový manažer. Ve zdravotnictví mám za sebou teprve rok, takže vše kolem nemocnice jsem se v Mariánských Lázních teprve učil. Dlouhá léta jsem pracoval v běžné sféře byznysu. Mám za sebou čtyři roky práce v Itálii, roky v řízení poměrně velkých českých firem. V roce 2001 jsem byl ve finále soutěže Manažer roku v ČR. V Sušici jsem od 27. června. Zdejší nemocnice je pro mě krásná, je výrazně větší než ta, kde jsem byl. Mám vůči lékařům velký respekt, protože jsem měl autonehodu a jen díky ním chodím, hýbu se a vše funguje.

Jak na vás působí sušická nemocnice?
Nemocnice je o lidech a o vztazích mezi nimi, to už jsem poznal i zde v sušické nemocnici. Teď jsem se tady rozkoukal, udělal jsem první změny. Zrušil jsem pozici asistenta ředitele a pozici náměstkyně pro ošetřovatelskou péči, místo ní zde máme hlavní sestru. Je potřeba posílit stavy sester, protože hodně sester odcházelo pryč. Vše je o penězích a pohodě v práci. Hrozilo, že v srpnu zavřeme oddělení, že nebudeme mít sestry. To se podařilo zastavit při pohovorech se sestrami, nastavením mechanizmů, doplatili jsme jim peníze, které byly slíbeny. Přivedl jsem si novou personalistku, která mi hodně pomáhá. Situace se tak zlepšuje. Vše je zde příjemné, hezké město, a vše chceme posílit a rozvíjet.

Jaké máte plány?
Od září posílíme následnou péči, budeme mít opět primářku a také nové sestry. Cítíme zde velký potenciál v rozvoji rehabilitace. Máme zde pěkné prostory, kvalitní fyzioterapeutky. Hledáme primáře a další personál. Nyní vypsal kraj výběrové řízení na lůžkovou rehabilitaci, která v kraji není. Toho se budeme chtít zúčastnit. V závěru roku dostaneme CT, které nám chybí. Moje vize je jednoduchá. Musí se dát dohromady parta, a pak vše bude fungovat. Dobrý doktor je ten, který má dobrou sestru. Jinak jsem všem otevřen, každý za mnou může přijít. Máme k sobě blízko, takže vše řešíme za chodu, nemusím ani dělat tolik porad. Myslím, že ke konci roku budeme stabilizovaní a vše bude fungovat lépe. Velkou výhodou je, že máme podporu a zázemí v silné společnosti Nemos Group, jejíž jsme součástí a která v Karlovarském kraji řídí a provozuje několik zdravotnických zařízení. Zatím nás také každý měsíc finančně dotuje.

Hrozí omezování oddělení nebo služeb?

Nechystáme se nic omezovat. Naopak se účastníme výběrových řízení na několik dalších odborností. Vše je o personálu. Pokud ho neseženeme, tak nebudeme moci daný obor otevřít.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?