Státní zdravotní ústav chyboval v tendru na recepční službu

17. 6. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Státní zdravotní ústav (SZÚ) chyboval v tendru na recepční službu a ostrahu svého areálu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil posouzení nabídek firem a výběr vítěze. Rozhodnutí je pravomocné, SZÚ se proti němu neodvolal, vyplývá z informací na webu ÚOHS.


Státní zdravotní ústav zakázku s předpokládanou hodnotou šest milionů korun bez DPH vypsal loni v listopadu. Hledal firmu, která bude zajišťovat recepční službu a ostrahu areálu na čtyři roky.

Do tendru se přihlásilo 13 firem. Ústav vybral jako nejvýhodnější nabídku pražské společnosti BLESK Servis. To ale nyní neplatí, SZÚ musí nabídky firem posoudit znovu. Podle ÚOHS chyboval při posuzování výše nabídkových cen. Podle dokladů údajně není jasné, zda ústav vůbec posuzoval, zda některá z nabídek obsahuje mimořádně nízkou nabídkovou cenu.

„Tento postup mohl významně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky,“ uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

SZÚ je příspěvkovou organizací ministerstva zdravotnictví. Sleduje například dlouhodobé trendy výskytu infekčních a jiných hromadně se vyskytujících onemocnění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?