Státy po celém světě zpřísňují opatření proti koronaviru

25. 3. 2020 8:47
přidejte názor
Autor: Redakce
Státy po celém světě kvůli pandemii onemocnění COVID-19, kterou způsobuje koronavirus, zpřísňují opatření, kterými se snaží šíření epidemie zabránit. Další země, mimo jiné Německo, mezitím připravují rozsáhlé balíčky hospodářské pomoci, které mají povzbudit ekonomiku, na kterou tvrdě doléhají následky nákazy. V 16:00 SEČ sdělí Světová zdravotnická organizace nové podrobnosti o vývoji pandemie.


Za přísných preventivních opatření se dnes sejde německý Spolkový sněm, který bude odpoledne hlasovat o uvolnění dluhové brzdy. To Německu umožní přijmout rozpočet s vysokým schodkem, dodatečné zadlužení má podnikům i obyvatelům pomoci překonat následky nynější krize.

Dolní komora španělského parlamentu zase bude hlasovat o prodloužení nouzového stavu o dva týdny do 12. dubna. Poprvé toto opatření vyhlásila vláda od 15. března na dva týdny, prodloužení ale už musí schválit parlament.

Sejde se i slovenský parlament, který v souvislosti s karanténními opatřeními projedná návrh zákona, aby hygienici měli přístup k údajům od mobilních operátorů o pohybu vlastníků mobilních telefonů.

Hongkong ode dneška zakazuje cizincům vstup na své území, aby předešel zavlečení koronaviru do této čínské zvláštní správní oblasti. K dalším omezením přistupuje také Indie, která zakazuje vnitrostátní lety.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?