Stěhování nemocnice končí, zvládlo se za plného provozu

30. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Od dnešního dne slouží pacientům z Prostějovska a okolí už pouze nová prostějovská nemocnice. Provoz ve starém areálu byl ukončen včera. "Dodány byly také nové přístroje, zdravotnické zařízení a technologie za 72 milionů korun a vybavení za dalších 15 milionů korun...


Prostějov - Od dnešního dne slouží pacientům z Prostějovska a okolí už pouze nová prostějovská nemocnice. Provoz ve starém areálu byl ukončen včera. Během dnešního dne bude dokončeno přemístění poslední stanice interního oddělení. Stěhování pacientů a vybavení ze starého do nového areálu trvalo necelý týden a probíhalo za plného provozu. V historii zdravotnictví šlo o zcela ojedinělou akci.

„Jako první jsme minulou sobotu přestěhovali anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedl zastupující ředitel prostějovské nemocnice Josef Valenta. „Tentýž den večer jsme na tomto oddělení už přijímali nové pacienty,“ dodal. Poté přišly na řadu oddělení jednotky intenzivní péče, chirurgie, ortopedie, gynekologie a porodnice. Provoz staré porodnice měl být ukončen 23. prosince v sedm hodin ráno. Minutu po sedmé se zde však ještě narodil tříkilový chlapeček. V nové porodnici si pak na první dítě, kterým byla pro změnu holčička, museli dva dny počkat. Zdaleka ne všechno zařízení a vybavení přestěhovaných oddělení pochází ze staré nemocnice. „Dodány byly také nové přístroje, zdravotnické zařízení a technologie za 72 milionů korun a vybavení funkčních místností za dalších 15 milionů korun,“ upozornil Valenta.

Stavba prostějovské nemocnice byla zahájena v roce 1980 a probíhala ve třech etapách. Jako poslední se za zhruba jednu miliardu korun budovalo zázemí pro internu a operační obory - tedy chirurgii, ortopedii, gynekologii, porodnici, ARO a jednotku intenzivní péče.

Pacienti mají k dispozici 481 akutních lůžek a 72 lůžek následné péče.

Yvona Kadlecová, Olomoucký den, 30.12.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?