Stěhování neurologické kliniky do ICRC se zdrží o několik měsíců

15. 2. 2013 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Stěhování neurologické kliniky z Fakultní nemocnice u sv. Anny do budovy Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC) se zpozdí o několik měsíců. Čeká se na dodávku technologií, bez kterých nelze neurologii přestěhovat. ČTK o tom informovala mluvčí nemocnice Šárka Urbánková. Původně mělo stěhování začít v únoru a první pacienty měli lékaři v nových prostorách přijmout na jaře. Nyní nelze podle Urbánkové datum otevření kliniky odhadnout.


Budova ICRC byla postavena v areálu nemocnice u sv. Anny a celkem vyjde zhruba na pět miliard korun. Lékaři v ní chtějí léčit a zkoumat nemoci, na které lidé umírají nejčastěji. V polovině ledna zahájila provoz v moderní budově kardioangiologická klinika, neurologická klinika měla být druhým otevřeným pracovištěm. „Bohužel nyní nejsme schopní říct, kdy se neurologická klinika přestěhuje. Bude to ale zřejmě v řádů měsíců,“ řekla Urbánková.

Pacienty nyní ošetří neurologové ve stávajících prostorách. Zdržení se nemocných příliš nedotkne. Až dorazí potřebné technologie a začne stěhování, dočasně se o pacienty postarají ostatní zdravotnická zařízení ve městě. V ICRC pokračuje druhá etapa výstavby centra, při které vzniknou centrální operační sály, centrální sterilizace, ARO, JIP a heliport. Druhá etapa by podle Urbánkové měla být hotová do konce roku 2013.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?