Středočeská záchranka bude mít 12 nových sanitek za 27,5 mil.Kč

17. 2. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
ZDravotnická záchranná služba Středočeského kraje bude mít 12 nových sanitek zhruba za 27,5 milionu korun. Zároveň bude za 8,5 milionu Kč opraveno a rozšířeno výjezdové stanoviště záchranářů v Mladé Boleslavi.


Novinářům to řekla krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM). Vyhlášení veřejných soutěží schválili středočeští radní.

„Záchranka má v současné době 81 sanitek, které jsou dennodenně k dispozici, a před dvěma lety jsme nakoupili 48 nových sanitních vozidel,“ připomněla Fialová.

Dvanáct nových sanitek má být podle radní nakoupeno za prostředky z investičního fondu záchranné služby. Nahradí vozy, které už nevyhovují požadavkům na kvalitní a bezpečný transport pacientů. Výhledově by k nim podle Fialové mělo přibýt dalších 16 sanitek pořízených za evropské peníze.

„Zřejmě dva roky bychom měli mít zajištěnou celou řadu sanitek, které by nebyly poruchové jako ty, které nám jezdí pátým šestým rokem a mají najeto více než 300.000 kilometrů,“ podotkla radní. Sanitky středočeské záchranné služby podle Fialové ročně najezdí 50.000 až 65.000 kilometrů a s každým dalším kilometrem nad 200.000 se výrazně zvyšují náklady na jejich údržbu a snižuje se jejich spolehlivost.

Rekonstrukce a rozšíření areálu záchranné služby v Mladé Boleslavi bude zahrnovat stavbu tří garáží a myčky pro vozidla záchranky. Dále bude zpevněna plocha komunikací, vybudována vsakovací nádrž a oplocení pozemku. „Stejně jako sanitky bude tato akce placena z investičního fondu záchranky,“ dodala Fialová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?