Středočeské nemocnice letos dostanou půl miliardy na rekonstrukce

17. 3. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeské krajské nemocnice letos dostanou na rekonstrukce a další investice téměř 518 milionů korun. Peníze poputují například na opravu bloku kladenské nemocnice, na nové porodnicko-gynekologické a dětské oddělení v mladoboleslavské nemocnici nebo na rekonstrukci porodních sálů v Příbrami.


Cílem úprav je zlepšit komfort pro pacienty i personál, řekl novinářům hejtman Miloš Petera (ČSSD).

V Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi má začít dlouho očekávaná rekonstrukce gynekologicko-porodnického i dětského oddělení. Budova, v níž nyní sídlí, podle kraje nevyhovuje potřebám moderní medicíny. Nemocnice také nakoupí monitorovací systémy životních funkcí na anesteziologicko-resuscitační oddělení. „Zde leží velmi těžce nemocní pacienti, jejich stav je na přístrojích mnohdy závislý. Staré monitory dosluhovaly, mají za sebou 15 let péče o pacienty,“ uvedl ředitel nemocnice Luděk Kramář.

Oblastní nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově chce letos vybudovat nové dětské oddělení. Mělo by vzniknout v pavilonu chirurgie, vedle ORL. „Děti často převážíme z jejich oddělení v pavilonu interny kvůli vyšetření, které jsou na chirurgii - tedy z jedné budovy do druhé. Dětské oddělení se do nových prostor v sousedství ORL vejde a je tam i lepší návaznost na další medicínské obory,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Hostek.

Příbramská nemocnice se má letos dočkat rozsáhlé rekonstrukce porodních sálů i lůžkové části. Oblastní nemocnice Kolín se kromě modernizace kuchyně a prádelny zaměří na přebudování jedné ze svých čtyř stanic LDN v Kutné Hoře na stanici paliativní péče, tedy komplexní péče o pacienty, kteří jsou nevyléčitelně nemocní.

V kladenské nemocnici bude do opraveného bloku přesunuto lůžkové oddělení gynekologicko-porodnické a novorozenecké. Do moderních prostor se přesune i dětská JIP, lůžková pediatrie a interní oddělení. Příjemnější prostředí získají také pacienti na lůžkovém ortopedicko-úrazovém oddělení nebo pacienti, kteří přijdou do gynekologické a ortopedické ambulance.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?