Středočeské nemocnice mají dostat 50 mil. Kč na investice

16. 12. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeský kraj chce mezi nemocnice v Kolíně, Benešově a Příbrami rozdělit 50 milionů korun, které má v příštím roce získat od ministerstva zdravotnictví. Nemocnice chtějí prostředky použít na pořízení vybavení či rekonstrukce. ČTK to sdělila Markéta Prokešová z tiskového oddělení krajského úřadu.


Peníze krajům přislíbil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) na jednání Asociace krajů. „Naplní-li ministr tento svůj slib a nebudou-li peníze účelově určeny na akce dané ministerstvem, měly by jít do benešovské, kolínské a příbramské nemocnice,“ uvedl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Nejvíce prostředků má získat kolínská nemocnice, kde bude nejrozsáhlejší akcí rekonstrukce operačních sálů ve třetím podlaží pavilonu gynekologie a vybavení zdravotnickou technologií téměř za 21 milionů korun. „Stav těchto operačních sálů je z hlediska požadavků hygienické služby nevyhovující, a proto je jejich rekonstrukce nezbytná,“ uvedla radní Jiřina Fialová (KSČM). Stavební práce jsou plánovány příští rok od června do srpna. Kolínská nemocnice kromě toho plánuje i opravu hlavní výměníkové stanice a další stavební úpravy.

Benešovská nemocnice má přislíbeno více než pět milionů korun na obměnu zastaralého systému na elektronické zpracování snímků na RTG oddělení. Téměř sedm milionů by měla dostat příbramská nemocnice na částečnou úhradu spoluúčasti při projektu diagnostického a endoskopického centra hrazeného z EU.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?