Středočeskou ZZS dočasně povede ekonomický náměstek Bureš

24. 7. 2018 7:47
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnickou záchrannou službu Středočeského kraje povede od 2. srpna její ekonomický náměstek Jaromír Bureš. Vedením organizace bude pověřený do jmenování nového ředitele, který vzejde z výběrového řízení, uvedla dnes v tiskové zprávě Helena Frintová z krajského úřadu. Dosavadní ředitel Martin Houdek v pátek rezignoval.


Důvodem Houdkovy rezignace je druhá větev korupční kauzy bývalého hejtmana za ČSSD Davida Ratha, v níž je ředitel záchranky mezi obžalovanými. Houdek vinu odmítá a své jméno chce očistit. Ředitel své místo opustí k 1. srpnu.

„Nechci středočeskou záchrannou službu a vedení kraje vystavovat mediálnímu tlaku, protože se jedná o velmi sledovanou kauzu 'David Rath'. Jsem přesvědčen o své nevině a o tom, že očistím své jméno,“ uvedl v pátek v tiskové zprávě Houdek.

Druhá větev kauzy se týká manipulace veřejných zakázek Středočeského kraje a krajských nemocnic, konkrétně rekonstrukcí či výstavby pavilonů nemocnic v Kladně, Mladé Boleslavi a Kolíně a dodávky sanitek pro středočeskou záchranku. Celkem šlo o zakázky za více než 700 milionů korun. Obžalovaní v druhé části korupční kauzy podle vyšetřovatelů požadovali úplatky za 66,4 milionu korun, z toho údajně převzali 3,4 milionu Kč.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?