Středočeští záchranáři na Rallye Rejvíz bronzoví

16. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

21.–25. května proběhl v Koutech nad Desnou již 18. ročník prestižní Rallye Rejvíz, záchranářské soutěže s celosvětovou účastí. Nejúspěšnější z našich týmů dokázal vybojovat bronzovou medaili.




Letošního ročníku rallye se zúčastnilo přes 90 lékařských či nelékařských záchranářských týmů z Japonska, Austrálie, Velké Británie, Nizozemska, Německa, Švýcarska, Rakouska, Slovinska, Česka, Slovenska, Polska, Litvy, Maďarska, Rumunska, Řecka a Turecka.
Středočeští záchranáři měli letos na Rallye Rejvíz čtyři soutěžní týmy. V kategorii národní soutěže „Rychlé lékařské pomoci“ své síly a schopnosti s ostatními změřili záchranáři z Rakovníka a Benešova. Kategorie „Rychlá zdravotnická pomoc“ se zúčastnili záchranáři z Prahy-východ a posádka složená ze záchranářů z Kolína a Kladna. Posledně jmenovaná si svými výkony zajistila třetí místo.

Akcent na součinnost v týmu

Organizátoři a autoři soutěžních úkolů kladou důraz na opravdovost. Plnění úkolů vypadá přesně jako výjezd záchranky a zraněné nebo nemocné věrohodně hrají namaskovaní figuranti. Téměř všechny připravené úkoly mají svůj reálný základ ve skutečných výjezdech záchranné služby.
Letos se zejména hodnotila spolupráce v týmu a rozdělení úkolů mezi jednotlivými členy posádky.

Soutěžní tým záchranářů z Kolína a Kladna, který se na Rallye Rejvíz umístil na třetím místě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?