Studium během mateřské dovolené

10. 11. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pro ty nelékařky, které se v průběhu mateřské dovolené nechtějí vzdálit od profesních novinek, pokračovat ve studiu a získávat další kredity, je e-learning možná dobrou cestou.


V pravidelném měsíčním zpravodajství portálu EUNIO přinášíme informace o nových lekcích, změnách v kreditním ohodnocení i výhledech do budoucna.
Zmiňována byla i varianta účasti na fyzických seminářích (www.edukace.cz), protože každý má právo si zvolit formu celoživotního vzdělávání, která mu nejvíce vyhovuje.

V případě mateřské dovolené ale mnoho alternativ není. Žena na mateřské má jiné povinnosti, související s péčí o dítě, které jsou navíc velmi časově náročné. Pak se ale nabízí otázka: „Jak zvládnout odstup od profese, ke které se chci vrátit?“ V moderní medicíně mohou i dva tři roky znamenat řadu podstatných změn. E-learning je jednou z cest, která může tuto mezeru zaplnit. „Být v obraze“ a sledovat novinky z ověřených zdrojů na domácím počítači je evropský trend. EUNIO má ambici zajišťovat tento servis v tuzemském prostředí.

V současné době je k dispozici 13 lekcí a příprava dalších je v procesu. Otevřeno je i diskusní fórum, na které se lze obracet s aktuálními příspěvky, komentáři nebo dotazy na autory lekcí.
I nadále je možné posílat připomínky, příspěvky do diskuse nebo zajímavá samostatná sdělení na adresu eunio@eunio.cz (www.eunio.cz).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?