Šumperská nemocnice nebude součástí Agelu

8. 1. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Šumperku opouští zdravotnickou skupinu Agel. Miliardář Tomáš Chrenek ji přenechá Martinu Polachovi, který na konci roku Chrenkovi prodal svůj čtvrtinový podíl v Agelu.


Informuje o tom deník Dnes (MfD).

Šumperská nemocnice ročně vydělává okolo 20 milionů korun.

„V tuto chvíli mohu říct pouze to, že změna by se v žádném případě neměla dotknout zaměstnanců ani chodu nemocnice. Vše ostatní je předčasné a nechceme teď vydávat žádná prohlášení,“ řekl deníku ředitel nemocnice Radan Volnohradský.

Chrenek s Polachem měli mezi sebou podle médií spory. Kolik Polach za svůj čtvrtinový podíl v Agelu získá, nebylo zveřejněno. Podle MfD se jednání o dalším dělení majetku zřejmě ještě vedou. „Nemám informace, že by se to týkalo ještě nějaké další nemocnice. V tuto chvíli můžeme mluvit pouze o té šumperské,“ sdělila deníku mluvčí Agelu Radka Miloševská.

Skupina Agel v ČR provozuje nemocnice a další zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí na Slovensku, kde provozuje čtyři nemocnice. Pod skupinu spadá i síť akreditovaných zdravotnických laboratoří, ústavních a veřejných lékáren a distribuční společnost MARTEK MEDICAL. V Česku Agel zaměstnává 7500 lidí a ročně hospitalizuje přes 170.000 pacientů. Hodnotu Agelu odhaduje odborný posudek na 17 miliard Kč, některé zdroje uvádějí, že prodejní cena firmy je kolem deseti miliard korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?