Svatoanenská nemocnice v Brně má nové přístroje za 22 milionů

4. 6. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně pořídila za zhruba 22 milionů korun celkem 319 zdravotnických přístrojů, které poslouží ke zlepšení rehabilitační péče pro dočasně nebo trvale zdravotně postižené.


Přístroje umožní lepší návrat pacienta do normálního života, řekl novinářům Petr Dobšák, přednosta Kliniky tělovýchovného lékařství a rehabilitace.

Pacientům slouží nové elektrické zvedáky, přístroje pro nácvik chůze, které jim pomáhají znovu dosáhnout stability a oživení návyků nutných pro pohyb, dále motodlahy, ale také přístroje jako ultrazvuk a lůžka a antidekubitní matrace, jež zabraňují proleženinám.

Nemocnice rozdělila vybavení mezi Kliniku tělovýchovného lékařství a rehabilitace a Doléčovací a rehabilitační oddělení. „Získali jsme pestrou škálu rehabilitačních přístrojů, které umožňují pacientům zlepšit pohybové, koordinační, senzitivní a sebeobslušné schopnosti,“ sdělila primářka Doléčovacího a rehabilitačního oddělení Marcela Nováková.

Přístroje podle primářky pomáhají lidem po úrazech, operacích, při chronických nemocech, ale také například po cévních mozkových příhodách nebo pacientům s amputacemi. „Vybavení slouží lidem se všemi obtížemi, kteří potřebují rehabilitaci a doléčovací péči,“ poznamenala Nováková.

Nemocnice opatřila nové přístroje díky dotaci z Evropské unie, která pokryla 85 procent nákladů. Předpokládané náklady byly 35 milionů, díky výběrovému řízení se ale podařilo ušetřit více než deset milionů a přístroje pořídit za 22 milionů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?